Stockholm, 12 juni 2018
 
Sanders 2
 
Äventyraren Erik Sander kör från Skellefteå, via Umeå, Sollefteå och Sundsvall till Hudiksvall på sin longboard-resa runt Sverige

Erik Sander har kört ca 60 procent av den 500 mil långa resa på longboard genom Sverige han genomför i sommar. Från Skellefteå går resan vidare via Umeå, Sollefteå och Sundsvall till Hudiksvall.

 
 

Från Smygehuk, där han startade den 1 maj, har han åkt norrut längs västkusten, med nordligaste målpunkt Karesuando. Han har nu vänt tillbaka söderut längs östkusten för att sluta cirkeln i Smygehuk i slutet av sommaren 2018.

Resan har gått snabbare än planerat, så han nådde Karesuando tre veckor tidigare än beräknat. Hårt arbete och därmed längre dagsetapper än beräknat är hemligheten bakom den höga takten. Den starka värme som maj bjudit på är dock en faktor som han tampats med. I Karesuando slog vädret om, och han åker nu i endast plus 2 grader och duggregn.

För att komma till Piteå kommer Erik åka via Övertorneå och Boden. Från Karesuando till Övertorneå är det drygt 29 mil, vilket tar ca 3-5 dagar. Till Piteå är det ytterligare 25 mil - när han når dit har han avverkat 290 av de 500 milen.

Erik, som är 31 år, är den första som genomför en Sverige-runt-resa på longboard. Han reser ensam utan följebil och bär resans alla förnödenheter på ryggen. Han sätter upp sitt tält varje kväll och packar ned det igen varje morgon. Resan går i hållbarhetens tecken, det enda avtryck han lämnar efter sig är sina egna hjul- och fotspår.

Resan gör Erik för att utmana sig själv både fysiskt såväl som mentalt, leva ute i naturen och inspirera andra till att genomföra sina drömmar och idéer, sätta sina kroppar i rörelse, reflektera kring sina livsval och utforska Sverige. Erik är diagnosticerad med MS, och använder därför också den uppmärksamhet resan får till att samla in pengar till Hjärnfonden (se www.sandersadventures.se)

”Det är så otroligt enkelt att skjuta på det viktiga i livet, på det vi vill förändra, det vi vill ha mer av, det vi innerst inne vet att vi egentligen vill göra men inte tar oss tid till – det som verkligen betyder något för oss. Vänta inte. Gör det bara. Typ nu kanske – det ska alltid vara svaret på när en förändring skall ske.” säger Erik.

”Kan jag bara få några stycken att ändra på sig, att skapa sig en mer aktiv livsstil är jag supernöjd.” avslutar Erik.

 
Sanders 2
 

För ytterligare information kontakta:
Ingrid Christensson, 0729 – 37 95 95, ingrid@littlebig.se
Anna G Magnúsdóttir, 070 2616465, anna.g@littlebig.se
www.sandersadventures.se
www.littlebig.se

För pressbilder och ytterligare info: http://www.sandersadventures.se/#press
För hela pressmeddelandet samt bild, se bilaga.