Stockholm, 9 maj 2018
 
Sanders 2
 
Äventyraren Erik Sander reser från Göteborg till Forshaga – en etapp på hans longboard-resa Sverige runt
Torsdag den 10 maj startar Erik Sander etappen Göteborg till Forshaga, på sin 500 mil långa resa på longboard genom Sverige.
 
 

Från Smygehuk, där han startade kl 12:00 den 1 maj, har han åkt norrut längs västkusten med nordligaste målpunkt Karesuando och han kommer sedan vända tillbaka söderut längs östkusten för att sluta cirkeln i Smygehuk i slutet av augusti 2018.

Sträckan Göteborg - Forshaga är över 27 mil, och ska avverkas på 5 dagar. När han når Forshaga har han avverkat cirka 63 av de 500 milen.

Erik, som är 31 år, är den första som genomför en Sverige-runt-resa på longboard. Han reser ensam utan följebil och bär resans alla förnödenheter på ryggen. Han sätter upp sitt tält varje kväll och packar ned det igen varje morgon. Resan går i hållbarhetens tecken, det enda avtryck han lämnar efter sig är sina egna hjul- och fotspår.

Resan gör Erik för att utmana sig själv både fysiskt såväl som mentalt, leva ute i naturen och inspirera andra till att genomföra sina drömmar och idéer, sätta sina kroppar i rörelse, reflektera kring sina livsval och utforska Sverige. Erik är diagnosticerad med MS, och använder därför också den uppmärksamhet resan får till att samla in pengar till Hjärnfonden (se www.sandersadventures.se)

”Det är så otroligt enkelt att skjuta på det viktiga i livet, på det vi vill förändra, det vi vill ha mer av, det vi innerst inne vet att vi egentligen vill göra men inte tar oss tid till – det som verkligen betyder något för oss. Vänta inte. Gör det bara. Typ nu kanske – det ska alltid vara svaret på när en förändring skall ske.” säger Erik.

”Kan jag bara få några stycken att ändra på sig, att skapa sig en mer aktiv livsstil är jag supernöjd.” avslutar Erik.

 
 

För ytterligare information kontakta:
Ingrid Christensson, 0729 – 37 95 95, ingrid@littlebig.se
Anna G Magnúsdóttir, 070 2616465, anna.g@littlebig.se
www.sandersadventures.se
www.littlebig.se

För pressbilder och ytterligare info: http://www.sandersadventures.se/#press
För hela pressmeddelandet samt bild, se bilaga.