Nyhetsbrev nr 5
 
Han kör bräda 500 mil för att uppmärksamma MS
 
Sanders äventyr

Eriks resa på longboard runt Sverige går över förväntan – han har redan avverkat 84 av resans 500 mil - snart bär det av mot Vildmarksvägen!

 

Starten gick som planerat i Smygehuk den 1 maj, och efter en dags åkande i regn, slog sommaren ut i full blom – sedan dess har han haft osannolikt vackert väder och en hel del medvind utmed hela sträckan längs Sveriges västra kust. Gynnsamma förhållanden som gör att han nu ligger flera dagar före i planeringen och är redan i Vemdalen på väg upp genom Östersund mot Vildmarksvägen över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland. Ett 50 mil långt äventyr i äventyret!

Citat från brädan:
”Dag 14 bjöd på det mesta man kan önska. Helt kort kan jag säga att vilodagen inte blev så mycket av en vilodag. Jag vaknade vid Klarälven, rullade in till Coop i Forshaga och blev bjuden på rubbet, började åka på en magisk cykelled, käkade lunch av en slump med en snubbe från Afghanistan som nu bor i Munkfors, hittade en tältplats precis vid älven och har såklart badat. Har bestämt mig för att bara njuta fullt ut av dagen, för rätt vad det är blåser det halv orkan och ösregnar.”

 
Världens längsta raksdtsräcka

På väg mot Trollhättan inträffade resans första riktiga missöde – en av Eriks två stavar gick helt sonika av. Han åkte några mil som en enarmad bandit tills han kom till Team Sportia i Trollhättan som löste problemet. Tur i oturen att han inte var ute i obygden…

Det är ett ensamt och i stora delar monotont åkande men han har haft mött flera fantastiska, roliga, intressanta och generösa människor längs vägen som gett tillfälle till roligt snack, gemensamma måltider, hjälp med en tältpinne som gått sönder och tillgång till både tältplats och dusch. Mycket uppskattat!

 
Hu det var förr

Äventyret uppmärksammas stort i media. Förutom ett inslag i TV4 om starten den 1 maj har Erik mötts av flera lokaltidningar för ett snack längs vägen, I Helsingborg möttes han upp av SVT Nyheter där han bl.a. visar upp sin packning, han har intervjuats i SR P4 Dalarna och Patrik från SVT Nyheter Dalarna rullade upp jämsides brädan en dag och gjorde ett inslag om äventyret. På Sanders hemsida (pls check link to the webpage) hittar ni alla artiklar och klipp samlade.

Vill du engagera dig i och stödja Sanders äventyr finns det flera sätt att gå tillväga:

  • Sprid äventyret i sociala media.
  • Tipsa om fina vägsträckor i era trakter.
  • Råkar ni på Erik någonstans i landet, är en pratstund alltid kul, och en bit mat eller fika vore uppskattad grädde på moset!
  • Du kan också välja att sponsra äventyret med en donation och/eller stödja Eriks insamling till Hjärnfonden, som forskar kring neurologiska sjukdomar.

Om du har tips kring själva resan, kontakta gärna produktionsledare Annette Stavenow, mobilnummer 070 – 512 54 31
Om du vill prata om filmproduktionen, eller PR kring den, ring Ingrid Christensson, mobilnummer 0729 – 37 95 95